GaleriaSPA.pl

MAPA SPA & WELLNESS

Polityka Prywatności i plików Cookies

Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem serwisu GaleriaSPA.pl  jest Celebrio spółka z o.o. z siedzibą w Warszawie (kod: 02-384) przy ulicy Włodarzewskiej 33/5, zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem 0000507939,  NIP: 701-04-20-730, REGON 147188863

Informacje gromadzone przez GaleriaSPA.pl

W celu poprawnego oferowania wszystkim użytkownikom usługi korzystania z funkcji serwisu GaleriaSPA.pl, zbieramy różnorodne informacje – od informacji podstawowych np. podanie adresu mailowego przez użytkownika, aż po te bardziej złożone, np. ustalenie lokalizacji użytkownika przez system GPS w celu prezentacji odpowiednich ofert.

Wszelkie dane gromadzimy na dwa sposoby:

  1. Informacje podawane przez użytkownika – Przy rejestracji konta, podczas korzystania z serwisu, jak również wraz ze złożeniem oferty na zakupy użytkownik dobrowolnie wyraża zgodę na to, aby Administrator gromadził, przetwarzał i wykorzystywał jego dane osobowe (zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. z późniejszymi zmianami), w szczególności dotyczy to takich danych osobowych użytkownika jak: email, imię i nazwisko, płeć, zainteresowania, informacje dotyczące pełnoletniości, w tym data urodzenia, adres, numer telefonu, dane dotyczące metody i szczegóły płatności, dane o zamówionych towarach.
  2. Informacje uzyskiwane podczas korzystania z usług GaleriaSPA.pl– możemy zbierać dane o usługach, z których korzysta użytkownik, oraz sposobie, w jaki to robi. Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dodatkowe dane, takie jak np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego. Jeśli użytkownik korzysta z usługi GaleriaSPA.pl, która uwzględnia jego lokalizację, możemy gromadzić i przetwarzać informacje na temat rzeczywistego miejsca pobytu użytkownika, takie jak sygnały GPS wysyłane przez jego komórkę. Możemy również stosować różne technologie, aby określić tę lokalizację, w tym dane z czujników urządzenia, np. dotyczące pobliskich punktów dostępu do sieci Wi-Fi czy stacji bazowych sieci komórkowej. Możemy zbierać informacje (m.in. dane osobowe) i przechowywać je lokalnie na urządzeniu użytkownika, korzystając z takich mechanizmów jak pamięć przeglądarki oraz pamięci podręczne aplikacji. Gdy użytkownik korzysta z naszych usług, stosujemy różne technologie do gromadzenia i zapisywania informacji – może to obejmować np. przesłanie co najmniej jednego, lub więcej, pliku cookie lub anonimowego identyfikatora do jego urządzenia. Plików cookie i anonimowych identyfikatorów używamy także wówczas, gdy użytkownik wchodzi w interakcję z usługami, które oferujemy naszym partnerom czy funkcje GaleriaSPA.pl działające w innych witrynach.

Sposoby wykorzystania informacji

Dane zbierane za pośrednictwem wszystkich naszych usług służą do udostępniania, utrzymywania, ochrony, udoskonalania i tworzenia nowych usług, a także do ochrony firmy GaleriaSPA.pl i użytkowników. Wykorzystujemy je również, aby zaoferować dostosowane treści – np. w postaci trafniejszych wyników wyszukiwania i lepszej prezentacji treści.

Dane osobowe podane przez użytkownika są wykorzystywane w celu realizacji umowy i podjęcia działań przed zawarciem umowy na żądanie osoby, której przekazywana dane osobowe dotyczą. Użytkownicy mogą odmówić wyrażenia zgody lub nie podawać wymaganych danych, ale w takim przypadku GaleriaSPA.pl nie będzie w stanie wykonać umowy i użytkownik nie może skorzystać z Serwisu. Danymi koniecznymi do realizacji Umowy, w szczególności są dane, o których mowa w art. 18 ust 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r.

Jeżeli użytkownik wyraził zgodę, wykorzystamy zebrane dane w celu wysłania droga elektroniczną materiałów w szczególności przesyłania informacji handlowych, w tym ekskluzywnych ofert, a także wybranych informacji o nowych, ciekawych propozycjach wyszukanych przez GaleriaSPA.pl (newsletter). Użytkownik może w każdej chwili zmienić ustawienia otrzymywanych newsletterów lub zrezygnować z ich subskrypcji.

Informacje udostępniane przez GaleriaSPA.pl

Nie przekazujemy, nie sprzedajemy i nie użyczamy zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie użytkownika, lub też na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań. W celu weryfikacji ich zgodności z ogólnymi warunkami umowy wykorzystujemy i opracowujemy dane osobowe użytkowników jak również przekazujemy dane Partnerom, tylko o ile jest to konieczne dla prawidłowego wykonywania umów sprzedaży.

Dane osobowe użytkowników, dokonujących płatności on-line za nabywane towary i usługi są przekazywane spółce PayPro S.A.  będącą  operatorem systemu  płatności Przelewy24.pl na zasadzie powierzenia przetwarzania danych osobowych:

a) w celu obsługi (zrealizowania) przez system Przelewy24.pl płatności za świadczone usługi,

b) niezwłocznie po wyborze przez Klienta w Serwisie GaleriaSPA.pl sposobu dokonania płatności w formie płatności on-line.

Informacje, odnośnie których użytkownicy wyrazili zgodę na ich przetwarzanie, możemy przekazywać naszym podmiotom zależnym lub innym zaufanym firmom bądź osobom w celu przetwarzania danych osobowych w naszym imieniu. Od tych podmiotów wymagamy wyrażenia zgody na przetwarzanie informacji według naszych instrukcji, zgodnie z niniejszą Polityką prywatności oraz przy zastosowaniu wszelkich innych odpowiednich środków ochrony poufności i bezpieczeństwa danych.

Możemy również ujawnić współpracującym z nami serwisom internetowym czy agencjom reklamowym opracowane przez nas zbiorcze, ogólne zestawienia statystyczne. Zestawienia takie dotyczą głównie oglądalności naszego serwisu i nie zawierają danych pozwalających na identyfikację poszczególnych użytkowników.

Uzyskiwanie dostępu do danych osobowych i ich aktualizowanie

Użytkownik w każdym czasie ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania, usuwania jak również odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych lub odwołania zgody na otrzymywanie danych, o których mowa powyżej, bez podawania przyczyny. Edycja lub odwołanie następuje poprzez zarządzanie danymi i ustawieniami w profilu użytkownika lub kliknięcie w link u dołu wiadomości newslettera. Po cofnięciu zgody, Państwa dane nie będą więcej używane do tych celów. Zmianę danych użytkownicy mogą przeprowadzić poprzez dokonanie bezpośrednich zmian po zalogowaniu się na swój profil w Serwisie lub w drodze przesłania wniosku z poprzez pocztę elektroniczną z zarejestrowanego przez Państwa w Serwisie adresu e-mail.  

Bezpieczeństwo

Dane osobowe użytkowników są chronione przez Operatora przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, a także innymi przypadkami ich ujawnienia albo utraty oraz przed zniszczeniem lub nieuprawnioną modyfikacją wskazanych danych oraz informacji poprzez stosowanie odpowiednich zabezpieczeń organizacyjnych, a także zabezpieczeń o charakterze technicznym i programistycznym, w szczególności systemów szyfrowania danych.

Polityka plików Cookies

Pliki Cookies (ciasteczka) są to niewielkie informacje tekstowe w postaci plików tekstowych, wysyłane przez serwer i zapisywane po stronie użytkownika odwiedzającego stronę Sklepu Internetowego (np. na dysku twardym komputera,  laptopa, czy też na karcie pamięci smartfona – w zależności z jakiego urządzenia korzystasz odwiedzając serwis GaleriaSPA.pl. Szczegółowe informacje dot. Cookies, a także historię ich powstania można znaleźć m.in. tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu lepszego zrozumienia mechanizmu działania aplikacji i stron internetowych oraz do optymalizacji korzystania z serwisów internetowych, zarówno na urządzeniach stacjonarnych, jak i mobilnych. Dzięki „ciasteczkom” podmioty, które je przesyłają, mogą analizować wydajność strony internetowej lub aplikacji mobilnej, identyfikować użytkowników i zapamiętywać ich preferencje przy jednoczesnym zachowaniu anonimowości użytkowników, w lepszy sposób rozpoznawać, czy dany komputer lub inne urządzenie (a zatem prawdopodobnie ich użytkownik) odwiedzał już wcześniej tę stronę internetową, a także przedstawiać spersonalizowane reklamy.

Ciasteczka tego rodzaju są konieczne do funkcjonowania serwisu i umożliwiają jego przeglądanie. Jeżeli użytkownik wyłączy te pliki, serwis GaleriaSPA.pl nie będzie działał w sposób prawidłowy.